25.10.2013 1344

OKULUN TARİHÇESİ:1976 yılında kurulan Karşıyaka Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından gerekli ön hazırlıklar yapılmış olup okul yeri mahalle sakinleri tarafından 18.200 TL'ye satın alınmıştır. Okulumuz 1981 yılında eğitim öğretime açılınca dernek tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmiştir.

OKULUN İSMİ: Ulu önder Atatürk'ün doğumunun 100. yılında eğitim-öğretime başladığından dolayı 100. Yıl İlköğretim Okulu adını almıştır. 2012-2013 eğitim –öğretim yılında da zorunlu eğitim 12 yıla çıkarıldığı için  okulumuz 100. Yıl Ortaokulu  olarak adlandırılmıştır.

OKULUN FİZİKİ DURUMU: Okulumuzda 7 derslik bulunmaktadır. Dersliklerin her biri yaklaşık 50 metrekaredir. Bunların dışında 1 spor odası, 2 idari oda, 1 öğretmenler odası, yemekhane, arşiv ve kazan dairesi bulunmaktadır.

OKUL BAHÇESİ: Okul bahçemizde futbol, voleybol ve basketbol sahaları yer almakta ayrıca öğrencilerin oturabilmesi için kamelyalar yer almaktadır. Ağaç bakımından da zengin olan bahçemizde elli civarında ağaç bulunmaktadır.